RMA, UPRAVLJANJE SERVISOM

Kupite naš Servis managment(upravljanje servisom), bez obzira da li se radi o servisu mobitela, servisu automobila, servisu strojeva. Povežite klijente i vaš servisni tim pomoću učinkovitog online sustava.

Servisni managment ima dva glavna prikaza. Jedan je servisni nalog, a drugi je popis servisnih naloga. Osim interne komunikacije između servisera, omogućena je i vanjska komunikacija sa klijentima. Klijent može komunicirati sa servisom tako da se logira u sustav. U sustavu može pregledavati radni nalog i komentare servisera, te može napisati svoj komentar. Ako se ne želi registrirati u sustavu, komunikaciju može ostvariti i odgovorom na email koji se šalje iz sustava kao notifikacija o statusu servisa.

Detalji glavnih prikaza servisni nalog i lista servisnih naloga:

1) Servisni nalog

To je obrazac s poljima koje može ispuniti klijent(kupac koji reklamira uređaj) ili operater (zaposlenik firme/servisa koja koristi taj modul). Klijent vidi samo neka polja, a operater vidi sva polja. U nalogu se sva polja mogu mijenjati osim broj naloga i datuma i vremena naloga, a promjena se sprema nakon što se klikne na tab Spremi.

Postoje slijedeće vrste polja:

a) Polja za unos …. klijent ili operater ispunit će ga slovima, brojevima i drugim znakovima sa tipkovnice

b) Polje padajućeg izbornika ….operater će odabrati neki status (parmetar) iz padajućeg izbornika. Klijent ne vidi ta polja.

c) Polja s komentarima … Polja koja unosi operater ili krajnji korisnik(klijent) preko user Portala ili odgovora na email notifikaciju. Uz svaki komentar može dodati prilog (jpeg, word, Excell, pdf dokumenti i drugi slični dokumenti). Kada operater komentira, može odabrati hoće li krajnji korisnik(klijent) vidjeti komentar ili će vidjeti samo operateri. Također, operater će odabrati koji operateri će dobiti notifikaciju, među operaterima koji su prijavljeni za taj servisni nalog. Po defaultu nitko neće dobiti obavijest, potrebno je ručno odabrati za svaki komentar tko će dobiti notifikaciju.

Klijent vidi samo komentare koji su bili odabrani od strane operatera da će ih klijent vidjeti.

d) Notification logs. Kada operator ili kupac daju komentar, taj će se komentar pojaviti u dnevniku notifikacija/obavijesti.

e) Status logs …. kada operater promijeni status u padajućem izborniku, ova promjena bit će zabilježena u status log-u. Također će biti zabilježena promjena u polju za unos.

f) Aktivni tabovi …. ti tabovi će izvršiti neke radnje. Postoje slijedeći tabovi: Spremi, Odustani, Završi nalog

2) Popis(Lista/grid) servisnih naloga.

To je popis svih naloga defaultno poredano po datumu zaprimanja.

Popis naloga ima slijedeće elemente:

a)Fiksna nepromijenjiva polja. Postoje fiksna, nepromjeniva polja koja su prenesena iz radnog naloga. Ako želimo nešto izmjeniti u tim poljima, treba ići u radni nalog i tamo izvršiti promjenu.

b)Polja padajućeg menia. Odabirom parametra u padajućem meniu lista se može filtrirati po različitim parametrima: lokacija za kupnju, mjesto povrata, status uređaja, osnovni status, kategorija proizvoda, jamstvo, lokacija uređaja, vrsta kvara, status popravka, način riješavanja, vlasnik uređaja, izvršitelj, admin, zaključio. Svi ovi filtri će se uključiti putem padajućeg izbornika u stupcima(vidi Excell tablicu). Nakon odabira parametra potrebno je kliknuti na tab „Izvrši“. Klijent vidi samo neka polja, a operater vidi sva polja.

c) Polja za pretraživanje. Može se pretraživati u svim poljima pojedinačno po stupcima i sva polja odjednom po svim stupcima.

d)Aktivni tabovi. Imati ćemo slijedeće tabove koji će izvršiti neku radnju: Novi nalog(otvara se forma novog naloga), Izvrši(izvrši se filtriranje prema zadanom odabiru), Traži(pretražuje prema zadanom upitu), Ispis rezultata (exportira podatke u neku Excell tablicu)

Klijent će vidjeti samo neka polja u Popisu servisnih naloga.

 

KOMUNIKACIJA IZMEĐU KLIJENTA I SUSTAVA(OPERATERA)

 

Unos novog servisnog naloga u sustav:

1) Operator unosi servisni nalog, ako je na primjer klijent došao u fizičku trgovinu ili servis kako bi zatražio servis uređaja.

2) Klijent unosi nalog u sustav nakon registracije u sustavu i šalje proizvod dostavnom službom na naš servis.

3) Klijent može poslati email sa reklamacijom na dediciranu adresu. Takav email treba biti zabilježen u sustavu. Nakon što je zabilježen, admin ga može dodijeliti nekom operateru i otvoriti nalog.

4) Na vašem web shopu, u korisničkom profilu kupca će se postaviti link na login u sustav Servisno managmenta. To se odnosi na korisnike koji imaju račun na vašem web shopu. Novi nalog se otvara nakon registracije, odnosno nakon logiranja u sustav.

Obaviještavanje klijenta o zaprimanju naloga, pregled naloga, te odgovor na email:

Nakon unosa naloga u sustav (bez obzira da li ga je izvršio klijent ili operater), klijent prima email s pristupnim podacima. Kada se registrira/logira na sustav može vidjeti svoj nalog (statusi itd.) i može unijeti u sustav komentar sa prilozima. Također može odgovoriti na taj email bez da se logira u sustav, te će odgovor biti zabilježen u sustavu u nalogu klijenta, u komentarima.

Notifikacije/obavijesti iz sustava i odgovor klijenta na notifikacijski email:

1) Operater može napisati komentar sa prilozima u sustavu (možete se vidjeti u nalogu u Excell datoteci ). Operater treba prije slanja odabrati kome će se poslati ovaj komentar kao obavijest emailom. To mogu biti klijenti i operateri ili samo operateri. Odabrani dobivaju notifikaciju preko email poruke. Isto tako ako komentar napiše klijent, operater će dobiti notifikacijski email.

2) Klijent može odgovoriti na ovu email poruku i odgovor će biti zabilježen u njegovom nalogu. Također se klijent može logirati na svoj korisnički profil na korisničkom portalu i unijeti komentar sa prilozima.

3) Promjenom statusa u nalogu, operater može odabrati u „listi primatelja notifikacije“, tko će primiti poruku o promjeni statusa. Prilikom promjene statusa operater odabere operatere koji su dodijeljeni nalogu(može se odabrati jedan ili više operatera) i klijenta(može ga odabrati ili ne). Ako se ne odabere klijenta u listi primatelja notifikacije, klijent neće dobiti tu notifikaciju. Odabrani dobivaju email poruku.

Povezanost servisnog modula sa ecommerce web shopom i ERP-om

U korisničkom profilu(My profile) će biti link koji će voditi na user portal servisnog modula. Nema nikakve sinhronizacije između servisnog modula i ecommerce. Moguće je napraviti povezivanje login podatak ecommerce i servisnog modula, ali to bi bila custom nadogradnja specijalno za vas.

Servisni modul se može povezati sa bilo kojim ERP-om, ali kao dodatni custom projekt.

U cijenu nije uključeno:
-hosting
-održavanje
-dodatne funkcije(custom zahtevi)

O NAMA


Pokrenite odmah vaš novi web shop. Osim web shop-a nudimo i ostale poslovne aplikacije koje mogu biti integrirane sve u jednom sustavu: Knjigovodstvo (ERP), CRM, RMA (upravljanje servisima), DMS.
Odoo

KONTAKT


Kvark d.o.o.
Zagrebačka cesta 128
10 000 Zagreb

+385 91 481 1133
info@kvark.hr